četrtek, 10. december 2009

Vezje sreče:)))

Ja, mehanizmi sreče so me začel zanimat nekje na začetku srednje šole. Kako je človek lahko srečen, od česa vse je to odvisno, obstaja Bog, ki vidi vsa naša dejanja in nas kaznuje ali nagradi, so dobra dela, trud, garanje, matranje, odrekanje poplačano. Je kot pri Hessejevi sliki nad posteljo, kjer trnova, težka in mučna pot vodi v nebesa, lepa, s soncem obsijana, lahka in srečna pa v pekel? Ko berem Prentissovo knjigo Zen in umetnost doživljanja sreče se mi marsikaj razjasni. Vse je tako enostavno, da res izgleda že prav smešno in neumno. Ampak...

Torej, naše osebna, življenska filozofija, katere se večinoma niti ne zavedamo, kaj šele, da bi jo zares poznali, še manj obvladali, določa naš odziv na dogodke. Kort pravi Shakespeare, ti niso ne dobri ne slabi, pač so, važno je, kako jih mi vidimo. Za nekoga je poraz ekipe A proti B dober, za nekoga drugega pa slab dogodek. Torej, sam dogodek je nevtralen, brezbarven, obarvamo ga sami. In ker je tako, se lahko odločimo, da bomo odslej VSE dogodke, torej tudi vse tiste, ki se NAM ZDIJO za nas slabi, nevarni, ogrožujoči, obarvali kot pozitivne, za nas NAJBOLJŠE DOGODKE, KI SE NAM SPLOH LAHKO ZGODIJO. Ker so misli energija, vesolje pa živ organizem, ki spremlja naša dejanja, posluša naše misli in besede, sprejme našo energijo(energijo določene frekvence).

Ker obstajajo Univerzalni zakoni vesolja, katerih se nikoli! in pod nobenimi pogoji ne da prekršit, en od njih pa je zakon privlačnosti, nam vesolje vrne še več točno enake energije, s točno isto frekvenco, kot jo oddajamo sami. Če je to negativna, nam vrne negativno in obratno. Torej življenska filozofija, naša naravnanost določa naš odziv. Smo kot elektronsko vezje, ki določena (nevtralna)vzbujanja(dogodki) na vhodu spremeni v določene misli in dejanja na izhodu. Kaj dobimo na izhodu je odvisno od naše življ. filozofije oz naravnanosti, ki so karakteristike vezja. Ker obstaja v vesolju tudi zakon vzroka in posledice, deluje ves ta električni sklop kot neka povratna zanka. Odziv (izhodne misli in dejanja) so poslane v vesolje, ki pa nam vrne dogodke, ki sovpadajo z naravo naših misli in dejanj. Ti so ponovno vzbujanje našega vezja, vse skupaj se ponovi, in ker je vse skupaj nebrzdano, kot so nebrzdani podivjani konji, se običajno vse skupaj še potencira, ojača. Vse skupaj postaja velika negativna kepa.

Rešitev:

Vsak dogodek(vhodni signal, impulz) tretirajmo kot sploh najboljši možni dogodek, ki se nam je lahko zgodil. Tako že začenjamo oddajat drugačne misli (misli druge, ''srečnejše'' frekvence), tudi naša sama dejanja kot odziv se s tem spremenijo. Sprva bo šlo za ''nenaraven'', vezju tuj odziv, ki še ni v skladu z njegovo pravo naravo. A spreminjali bomo izhodne signale (misli, besede, dejanja), spremenili njihovo frekvenco, kot take pa jih bo sprejelo vesolje in nam ''poslalo'' spremenjene dogodke, dogodke torej, ki sovpadajo novi energiji, signalom drugačne frekvence. Ker pa naše vezje(vsi te posamezni elementi, ki ga sestavljajo) predstavlja našo podzavest, naše nezavedno, se bo tudi to počasi, a zagotovo in vztrajno začelo spreminjati. Samo bo začelo postajati vezje, kakršnega si želimo, z željenimi odzivi(torej mislimi, besedami, dejanji).

Ni komentarjev:

Objavite komentar